Spirituele reis naar Duitsland

Wanneer? zie prijsinformatie

8-dagen 1100,=

Laat u inspireren op deze spirituele reis door het werk van Hildegard von Bingen qua van levenswijsheid, kruiden en edelstenen.

Spirituele reis in ere van Hildegard von Bingen (1098-1197) die een waar Multi talent was.

Haar levenswerk is in vele boeken gebundeld. Boeken over levenswijsheid, kosmologie, kruidengeneeskunde, edelstenen en de geneeskracht van spelt, maar Hildegard deed nog veel meer. Zo componeerde zij ook muziek, schilderde zij meditatief en schreef ze ook nog twee visioenboeken. Ze was een zeer getalenteerde vrouw en ruim haar tijd vooruit. Met al haar prachtige werk wat zij heeft nagelaten raakt zij nog steeds vele harten aan, maar vooral inspireert zij vele vrouwen.

boek nu na

Klik hier om contact op te nemen.

Hildegard von Bingen was een vrouw met helderziende gaves. Een visionaris die in contact stond met haar innerlijke wijsheid. Deze spirituele reis heeft als thema "In de voetsporen van Hildegard von Bingen". De reis zal vormgegeven worden door diverse wandelingen, meditaties, het bezoeken van kracht plekken, het beluisteren van haar liederen en het bewonderen van haar schilderijen. Daarnaast genieten wij volop van één van de landschappelijk mooiste streken van Duitsland, de prachtige vallei aan de Rijn.

Waarom Cocky van Dam juist deze reis graag organiseerd
Cocky van Dam is al enige tijd enorm gefascineerd in de energie waar Hildegard von Bingen mee samenwerkt. Het is niet de religieuze kant van Hildegard die haar aanspreekt, maar juist de energetische kant die het mogelijk maakte dat Hildegard von Bingen zo'n Multi talent was. Hildegard verwees in haar werk altijd naar de samenhang van het grote geheel, het Al waar alles mee is verbonden. Voor Hildegard was er geen dualisme, geen man/vrouw politiek, maar verbondenheid en samenwerking. Dit fascineert Cocky van Dam namelijk zelf ook. Haar eigen spirituele werk, wat zij dagelijks vorm geeft, door readingen, workshops, lezingen en reizen is vanuit deze zelfde verbondenheid en samenwerking. Vandaar dat Cocky heel graag samen met andere geïntresseerde, deze reis wil ondernemen en beleven.

Wie stapt er, samen met Cocky van Dam, mee op deze reis "In de voetsporen van Hildegard von Bingen".

Klooster Disibodeberg
Disibodenberg klooster
We brengen een bezoek aan het klooster Disibodenberg. Het klooster is nu een ruïne, maar de plek is zeer krachtig en de omgeving adem benemend. Een Ierse zwerfmonnik Disibod stichte hier een kapel en leefde een kluizenaarsbestaan. Op de verwaarloosde locatie kwam later door toedoen van de Mainzer aartsbisschop Willigis een stift dat door zijn opvolger Ruthard in 1108 tot benedictinessenklooster gemaakt werd. In 1112 trad in dit klooster een meisje met de naam Hildegard in. Hildegard zou hier 40 jaar zijn verbleven en als Hildegard von Bingen met haar geschriften over ethiek, de wereld, de mens en haar visioenen beroemdheid verwerven. Als geneeskundige kende ze een belangrijke rol toe aan de wijn: “Een zuivere wijn is goed en gezond voor het bloed van wie hem drinkt.” Hildegard noemde ook als een van de eersten de ‘hunnische wijn’ van rassen als de Gelber Orleans. In 2008 baarde een sensationele vondst aan de voet van de Disibodenberg opzien. Op de Disibodenberg werden vijf stokken van de Weißer Orleans ontdekt, een eigenlijk uitgestorven ras. Volgens ampelografen (druivendeskundigen) zou het hier om de oudste druivenstokken van Duitsland gaan.

Hoe dan ook het Disibodenberg klooster is werkelijk een spirituele kracht plaats, waar u bijzondere spirituele ervaringen kunt beleven. Het ligt in een prachtig natuurreservaat waar wij heerlijk kunnen gaan wandelen en picknicken.

Labyrinth DisibodenbergHet Labyrinth bij het klooster Disibodenberg
Een labyrinth bewandelen is stap voor stap door uw eigen levenspad wandelen en in het midden van uzelf aankomen. Voordat u een labyrinth binnen gaat kunt u bijvoorbeeld afstemmen op wat u wilt transformeren/healen. Bij elke stap komt u in een meditatief ritme wat u kan helpen om uit het hoofd te gaan en in het gevoel aan te komen. U komt aan in het hart van zowel het labyrinth als van uzelf.

relikwie Hildegard 
Parochiekerk van Eibingen
We brengen een bezoek aan de parochiekerk van Eibingen. Op 17 september van het jaar 1179 stierf Hildegard van Bingen op de leeftijd van 81 jaar. Getuigenissen meldden toen der tijd, dat op dat moment vanuit de hemel een helder licht op haar sponde viel, zoals ze zelf in een visioen had waargenomen: "Mijn ziel gloeit als omringd door een vlammenzee. De jeugdige kracht, vulkanische uitbarsting van lenteachtige gratie." Haar relikwieën werden in 1642 overgebracht naar de parochiekerk in Eibingen. Vlakbij is ook een heilige bron die we ook zullen gaan bezoeken.

Hildegard Beeltenis

Wat we o.a. gaan bezoeken: 
We starten bij het museum in Idar-Oberstein waar we de connectie met kristallen en Hildegard maken en tegelijk de gehele collectie kristallen gaan bekijken. Dit museum is werkelijk een schat aan kristallen en andere bijzondere kunst objecten.

 • Museum Idar-Oberstein
 • We brengen een bezoek aan twee dorpen waarvan van beide gezegd wordt dat Hildegard daar geboren zou zijn, maar goed men kan maar op één plek tegelijk indalen, toch? Deze dorpen zijn:
 • Het Bermersheim en Niederhosenbach. In de omgeving van één van deze plekken gaan wij de eerste 3 nachten overnachten.
 • We maken een prachtige wandeling naar de krachtige spirituele plek Disibodenberg klooster.
 • We bezoeken het labyrinth vlakbij Disibodenberg
 • We bezoeken de Parochiekerk van Eibingen, waar haar relikwie ligt en een heilige bron.
 • Tevens bezoeken we de Abdij St. Hildegard, waar de nonnen nog dagelijks haar liederen ten gehore brengen. 
 • Ook brengen we een bezoek aan het Klooster Rupertsberg en de bijzondere kelder met zijn prachtige gewelf.

Geboortedorp van Hildegard von Bingen
Er zijn verschillende meningen over waar Hildegard von Bingen geboren zou zijn. Er zijn mensen die beweren dat Bermersheim haar geboortedorp zou zijn en andere beweren dat Niederhosenbach, de woonplaats van de familie en de mogelijke geboorteplaats van Hildegard von Bingen, zou zijn. Hoe dan ook beide plaatsen zullen we gaan bezoeken en het is aan u om zelf te ervaren wat de plaats in u aanraakt. Daar deze reis een reis is "In de voetsporen van Hildegard von Bingen".

Abdij St. Hildegard
Dagelijks worden hier de liederen, die Hildegard gecomponeerd heeft, nog gezongen door de nonnen. Het gezang van deze nonnen is zo mooi en puur dat het uw hart zeker zal ontroeren. Ook is het mogelijk dat wij een wandeling kunnen gaan maken rondom de Abdij. De Abdij zelf kan men niet bezoeken, maar er is een kloosterwinkel waar men een heerlijk kopje koffie of een kleine lunch kan nuttigen. De Abdij ligt in een prachtige wijn omgeving en de uitzichten zijn fenomenaal.

Klooster Rupertsberg en zijn bijzondere kelder
Kloster Rupertsberg de kelderHet Klooster Rupertsberg was een Benedictijner klooster in Bingen am Rhein. Het bevond zich op de Rupertsberg op de linker kant van de monding van de Nahe in de Rijn.
Hildegard von Bingen verliet rond 1150 met 20 andere nonnen het klooster Disibodenberg bij Odernheim am Glan, om over het graf van de heilige Rupertus een eigen klooster te stichten. De Rupertsberg had wegens de verkeersaders aan de Rijn en de Nahe een gunstige ligging en nadat eerst een oude kapel als kloosterkerk diende, ontstond geleidelijk aan een nieuw kloostercomplex. De drieschepige kloosterkerk werd in 1152 door aartsbisschop Hendrik van Mainz geconsacreerd. Omstreeks deze tijd genoot Hildegard's eerste werk Liber Scivias al grote bekendheid. Haar meeste werken ontstonden op de Rupertsberg. In het scriptorium van het klooster werden ze veelvuldig gekopieerd, waarna ze werden verspreid over heel Europa. (Bron vermelding Wikipedia).

Het klooster heeft een bijzondere kelder die wij zeker zullen gaan bezoeken. Meer over deze bijzondere kelder wordt gedeeld op de reis.

Museum Idar Oberstein

Aanmelden
Via de bovenstaande "BOEK NU" knop of klik hier. De inschrijving is pas definitief na overschrijving van € 527, = /p.p. op rekeningnummer: van Centrum-Nautilus t.n.v. Duitsland Hildegard. Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. Hierdoor is de garantieregeling van STO Garant niet van toepassing. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads.

Belangrijke informatie
Als u interesse heeft voor deze reis, maar het minimaal aantal deelnemers is nog niet bereikt dan is het raadzaam de vakantie bij ons alvast te reserveren. Zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt, sturen wij u automatisch een bericht dat u definitief kunt boeken. 

Praktische informatie
We reizen vanuit Nederland met als opstapplaats omgeving van Hoeven/Breda. Opstap tijd wordt t.z.t. nog doorgegeven. De reis gaat door bij minimaal 5 personen.

Bij het boeken/reserveren van de reis kunt u kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. U deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 200,=. Mocht u na het reserveren van uw reis achteraf toch nog kiezen voor een éénpersoonskamer, dan kan het zijn dat de kosten hoger uitkomen dan de toeslag van € 200,=.

N.B. Als uiteindelijk blijkt dat wij u, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen.

Covid-19
Verplicht testen zal zeker van toepassing gaan worden om te kunnen reizen. Wij kunnen u adviseren waar u dit kunt doen en wat de kosten zijn. Hoe de regels rondom vaccinatie zullen zijn dat is nu nog niet precies te zeggen. Ook deze informatie zullen wij u delen zodra hier meer over bekend is.

Vervoer
Wij reizen op deze reis met meerdere personen-auto's. Vanaf 4 personen is het verzoek of iemand wil rijden met zijn eigen auto. Deze persoon ontvangt een km vergoeding van 0,19 cent. Mocht het niet mogelijk zijn dat iemand zijn auto ter beschikking kan stellen, maar wel wil rijden dan wordt er een huurauto geregeld.

Waarom Cocky van Dam juist deze reis graag organiseerd
Cocky van Dam is al enige tijd enorm gefascineerd in de energie waar Hildegard von Bingen mee samenwerkt. Het is niet de religieuze kant van Hildegard die haar aanspreekt, maar juist de energetische kant die het mogelijk maakte dat Hildegard von Bingen zo'n Multi talent was. Hildegard verwees in haar werk altijd naar de samenhang van het grote geheel, het Al waar alles mee is verbonden. Voor Hildegard was er geen dualisme, geen man/vrouw politiek, maar verbondenheid en samenwerking. Dit fascineert Cocky van Dam namelijk zelf ook. Haar eigen spirituele werk, wat zij dagelijks vorm geeft, door readingen, workshops, lezingen en reizen is vanuit deze zelfde verbondenheid en samenwerking. Vandaar dat Cocky heel graag samen met andere geïntresseerde, deze reis wil ondernemen en beleven.

Wie stapt er, samen met Cocky van Dam, mee op deze reis "In de voetsporen van Hildegard von Bingen".

Bingen aan de Rijn

Spirituele reis "In de voetsporen van Hildegard von Bingen"
Hildegard von Bingen (1098-1197) bijgenaamd "de Sibille van de Rijn", was een Duitse benedictijnse abdis en geldt als eerste vertegenwoordigster van de Duitse middeleeuwse mystiek. Haar levenswerk is in vele boeken gebundeld. Boeken over levenswijsheid, kosmologie, kruidengeneeskunde, edelstenen en de geneeskracht van spelt, maar Hildegard deed nog veel meer.

Zo componeerde zij ook muziek. Zij was de eerste componiste uit de geschiedenis van de klassieke muziek die bij naam bekend is. Zo schilderde zij meditatief en schreef ze ook nog twee visioenboeken. Ze was een zeer getalenteerde vrouw en ruim haar tijd vooruit. Met al haar prachtige werk wat zij heeft nagelaten raakt zij nog steeds vele harten aan, maar vooral inspireert zij nog steeds vele vrouwen. Ze verwees ook altijd naar de samenhang, het grote geheel, het AL. Voor haar was er geen dualisme, geen man/vrouw politiek, maar verbondenheid.

Ze had kennis van de oude Kelten en de Germanen, het profetendom van het Oude Testament, ze aanschouwde daarbij de unieke beelden van het Goddelijke en zag de kosmische mens als een Godslichaam in een mandorla figuur. De gestalte van de wijsheid in de kleur van het ‘heilige groen’ die het wereldrad vervult. Wat minder bekend is over Hildegard is dat zij in de tijd van Avalon een hogepriesteres is geweest. Ook de mysteries van Avalon spelen een rol op deze spirituele reis.

Deze spirituele reis heeft als thema ‘In de voetsporen van Hildegard von Bingen'. Dit zal vormgegeven worden door: meditaties, afstemmingen op het kristallijne licht, het bezoeken van plekken waar Hildegard veel verbinding mee had, het beluisteren van haar liederen en haar schilderijen bewonderen. Daarnaast genieten we volop van één van de landschappelijk mooiste streken van Duitsland, in de prachtige vallei van de Rijn.

Al wat we gaan bezoeken en ervaren, zal bijdragen om haar hoge trillingsfrequentie te ervaren en te integreren. De eerste twee dagen staan ingepland, daarna zal de volgorde van het bezoeken van de plekken geheel afhangen van het moment.

Een prachtig gedicht geschreven door Hildegard

O, alleredelst groen
Dat wortelt in de zon
En straalt in heldere lichtheid
Binen de kring van het draaiend rad,
Dat de heerlijkheid van het aardse niet raakt;
Omarmd door de hartskracht van hemelse geheimen
Kleur je als het morgenlicht
En vlam je als de gloeiende zon.
Jij groen,
Bent omsloten door liefde.
 
Hildegard von Bingen

Overnachten
We overnachten in de omgeving van haar geboorte plaats en in Bingen zelf.

Moeilijkheidsgraad van deze reis
Deze spirituele reis is geschikt voor iedereen die over een gemiddelde conditie beschikt. Er worden op de locaties stukjes gewandeld, soms op oneffen terrein. Het is van belang dat u minimaal anderhalf uur achter elkaar kunt wandelen. Ook is het nodig dat u over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen. Stokken zijn handig voor extra ondersteuning.

Pluspunten van deze reis
Het zal geen oppervlakkige en kennis reis worden rondom Hildegard von Bingen, maar een liefdevol begeleidende reis in samenwerking met de spirit van Hildegard von Bingen. Voor Hildegard was er geen dualisme, geen man/vrouw politiek, geen afgescheidenheid, maar verbondenheid en samenwerking. Dit wordt een reis waar de aandacht ligt bij verbinden en ontdekken met de echte connectie met Hildegard von Bingen.

Begeleiding
Ook deze reis wordt begeleidt door Cocky van Dam. Zij begeleidt al jaren spirituele reizen naar o.a. Sardinië, Schotland, Ierland, Italië, Engeland zoals Glastonbury, Frankrijk, Spanje en Brazilië. Op elke spirituele reis stemt ze, vanuit haar connectie met deze krachtplekken, zich op de groep, de plek en u als individu af en ieder ontvangt datgene wat voor haar/hem bestemd is. Het zijn wonder-lijke reizen waar heling van lichaam, hart en ziel mag ontstaan.

 

Corona - reizen

Vanwege Corona is reizen niet meer zo van zelf sprekend dan men gewend was. Mits men zich aan bepaalde regels houdt, dan kan men nog reizen. In groepsverband is het nog moeilijker geworden. De regels die er nu zijn en nog op ons af gaan komen om überhaupt te mogen/kunnen reizen, daarmee kunnen wij als spirituele organisatie ons nog niet 100% verbinden. Ook is het zo dat als er tijdens de reis, die u bij een reisburo heeft geboekt, in de groep Corona uitbreekt, de reisorganisatie 100% verantwoordelijk is. Dit is in de Europese wet wettelijk vastgelegd. Dus als wij een groepsreis aanbieden en er breekt Corona uit in de groep zijn wij 100% verantwoordelijk. Er is op dit moment nog geen enkele verzekeringsmaatschappij die dekking geeft aan reisorganisaties. En wij als eenmansbedrijf kunnen dit niet dragen. Om al die reden bieden wij u nog geen spirituele reizen aan. Mocht u interesse hebben in een reis die Centrum-Nautilus aanbiedt, dan kan Cocky van Dam alleen op persoonlijke titel "ongeorganiseerd" en geheel op andere wijze u mogelijkheden aanbieden. Als u hier meer over wilt weten, kunt u haar bellen of emailen. Voor info klik hier.

Wanneer?
8 daagse reis vertrek: zie bovenstaande informatie

Prijsinformatie
€ 1100,=, = (excl. administratiekosten € 27,- p.p).
Indien men een 1-persoonskamer wenst komt er € 200,= extra bij.

Inbegrepen:

 • Alle Overnachtingen
 • Alle Ontbijt 
 • Vervoer
 • Benzine
 • Het bekrachtigen en openen van de liefdesenergie van Hildegard von Bingen:
 • d.m.v. diverse meditaties, transmissies en het beluisteren van haar muziek
 • Informatie over de plekken die we bezoeken
 • Het bezoeken van diverse heilige krachtplaatsen
 • Diverse entrees

Niet inbegrepen:

 • Lunches
 • Diners
 • Persoonlijke uitgaves
 • Reis- en Annuleringsverzekering
 • Corona-test

 • Bovenstraat 8 / 4741 AV Hoeven
 • 06-508 24 840
 • info@centrum-nautilus.nl
 • Kvk 71667679
 • BTW nr NL001511494B04

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ

logo garant STO-reisgarantie
LOGO VVKR

Vereniging Van
Kleinschalige
Reisorganisaties

keyboard_arrow_up