Spirituele reis Sardinië

Wanneer? zie prijsinformatie

8-dagen € 1.150, =

Ga mee naar dit mythische eiland als u houdt van mystieke reizen, rust, ontdekken, verwonderen, genieten, lachen en avontuur.

Sardinië is een eiland waarin mythe en werkelijkheid naast elkaar bestaan en waarin verre verleden en heden naast elkaar zichtbaar zijn. Het is een eiland van de Moedergodin, van de feeën, van de reuzen en waar de prehistorische healing tempels nog zeer actief zijn. Het is een eiland waar de magie nog in de lucht hangt, tastbaar is en voelbaar is. Sardinië is een Magisch Eiland met een rijke prehistorie. De speculaties over Sardinië galmen tot zo hoog als ‘het vroegere Lemuriën’.

Zelfs de toch best verwende Italianen noemen Sardinië het Isola Mito, het Mythische eiland. Sardinië is een uniek en bizar onbekend openluchtmuseum. Wat betreft de periode van vóór de ons bekende grote beschavingen, met fascinerende bouwwerken die vaak nog een raadsel zijn. De sleutels tot de poorten van andere dimensies worden hier gemakkelijker gevonden. Ook het sjamanisme wordt, door de bevolking, op dit bijzondere magische eiland nog dagelijks vorm gegeven.

 

boek nu na

Klik hier om contact op te nemen.

 

Sardinie Rena MajoreSardinie is een eiland waar mythe en werkelijkheid naast elkaar bestaan en het verre verleden en heden naast elkaar zichtbaar zijn. Onderstaand zijn enkele plekken uitgelicht. Onder de tab "Activiteiten" staat in grote lijnen nog meer beschreven wat we op deze reis gaan ondernemen. Sardinië heeft een grote diversiteit aan bijzondere plekken. Sardinië behoort (geologisch gezien) tot de oudste formaties van Europa. Het eiland is 600 miljoen jaar geleden gevormd. Enkele highlights zullen zeker niet ontbreken op deze reis, maar dit is ook een reis die zich zal ontvouwen in het nu. Daarom wordt het programma niet van dag tot dag al van te voren ingevuld waardoor er ruimte is om nieuwe dingen te laten ontstaan. Door deze organische manier van reizen zult u de plekken sterker en krachtiger ervaren.

Diverse Tomba di giganti zoals Li Lolghi Tomba di Giganti

Li Lolghi Tomba di Giganti 2Het technische verhaal over dit graf is dat het in verschillende fases is gebouwd, vergelijkbaar met andere gebouwen in het Gallura-gebied. De eerste bouwfase gaat terug tot de eerste bronstijd, in de periode dat de cultuur van Bonnanaro wijd verbreid was op Sardinië (rond 1800 voor Christus). In die tijd zijn deze graven verschenen als eerbetoon aan de Moeder Godin. In het latere Nuraghe-tijdperk werd de locatie heringericht met de uitbreiding van de begrafeniskamer en de constructie van de exedra, bestaande uit 14 stenen platen die verticaal in de grond zijn geplaatst, waaronder de centrale stèle, met een vulva ingang en een bijna 4 meter hoge steen.

Het spirituele verhaal is dat de energie van deze grote reuzengraven elk uniek zijn. Al deze Giants vereerden het vrouwelijke. Ze symboliseren de Moeder Godin die het nieuwe leven schenkt. Deze Giants staan voor vruchtbaarheid en niet voor dood, maar transformatie.

Sa Perda Pinta Menhir Boeli stone

Sa Perda Pinta Menhir Boeli stoneOver deze prachtige mystieke steen met haar uitgekerfde spiralen is weinig terug te vinden in de geschiedenis. Dat het verhaal niet terug te vinden is, is zeker geen gemis want de ervaring is vele malen indrukwekkender. Uit eigen ervaring kan ik (Cocky van Dam) meegeven, dat deze steen werkelijk een spiraliserende energie belichaamt. Deze spiraalenergie is enorm sterk. Het draait letterlijk lage energieën omhoog. Dit kan een gevoel van misselijkheid geven, maar daarna voel je een enorme verlichting en opgeruimd gevoel. Deze prachtige steen zal zeker niet ontbreken op deze spirituele reis.


Santa Cristina Pozzo Sacro Nuraghe with village

Santa Cristina Pozzo SacroOp deze plek is veel te bewonderen. Er is een diversiteit aan mystieke plekken op één terrein. Van oude bomen, menhirs tot heilige bronnen. Dit was een plek waar vrouwen werden ingewijd. Er is heel veel over te vertellen, maar dit wil ik echt niet hier allemaal invullen en delen. Want dit is een plek van bewonderen, verwonderen, wonderen en het helen van wonden. Deze plek zal absoluut niet ontbreken op deze reis.

 


Complesso Nuragico Noddule

2019 Complesso Nuragico Noddule gekleurd plafondOp Sardinië zijn diverse plekken waar het water werd verëerd. Wij bezochten dit prachtige verborgen pareltje in Maart 2019. De gids deelde ons toen mede dat wij de allereerste toeristen waren uit het buitenland die deze plek kwamen bezoeken. Al vele jaren logeer ik hier met mijn groepen om de hoek van dit verborgen pareltje. De eigenaar van de slaaploatie wees mij op deze plek en vertelde mij dat het in September van 2018 geopend was voor publiek. De gids vertelde ons dat in het verleden hier de natuurwezens werden vereerd. De prachtige tempels zijn nog geheel intakt en één van de Watertempels heeft nog de orginele kleuren op het plafond. Dit zou de enige watertempel op heel Sardinië zijn die dit nog heeft behouden. Het is werkelijk een verborgen pareltje op Sardinië en nog niet bekend bij het grote publiek. Dit omdat het nog maar net ontdekt is, maar ook omdat het hoog in de bergen ligt ver weg van alle drukte.

Romanzesu Villaggio Santuario

2019 spriaalvormig labyrinth Romanzesu Villaggio SantuarioRomanzesu Villaggio Santuario ligt in het hoogste deel van het Bitti-landschap (de blauwe zone), aan de noordelijke grenzen van het Nuoro-gebied. Dit "nuraghe-dorp' heeft bijzondere en fascinerende cultgebouwen die millennia lang verborgen zijn gebleven in het dichte bos van kurkbomen: een echt toevluchtsoord waar ooit sjamanistische pelgrims woonden. Het toponiem Su Romanzesu is te danken aan de aanwezigheid van talrijke getuigenissen die zijn achtergelaten door het oude sjamanen volk. Hier waant u zich nog in de tijd waar de sjamanen elkaar ontmoeten en hun kennis met elkaar uitwisselden. Op deze plek is veel te zien en te beleven, zoals een heel oud tempeltje waar de hoge sjamanenpriesters de leerlingen ontmoeten en waar inwijdingen plaats vonden. Er is een heel oud orgineel labyrinth, maar niet zo als wij die vandaag de dag kennen. Dit labyrinth is in de vorm van een spiraal gelegt. Al met al een plek waar veel samenkomt. Leerling, meester, oud en nieuw. Een plek die ook weer niet mag en kan ontbreken op deze bijzondere spirituele reis.

Testone Agriturismo koeien


Wat
we o.a. allemaal gaan bezoeken:

 • Oeroude tempels die de vrouwelijke energie en de natuurwezens vereerden
 • Heilige bronnen en watervallen
 • Dolmen de Janus
 • Enkele Nuraghi's
 • Zeer oude ontmoetingsplekken van sjamanen waar de olijfbomen al meer dan duizenden jaren oud zijn
 • De prachtige heilige plek van de sjamanen die elkander op deze plek 1x per jaar ontmoeten en waar opgeleiden sjamanen werden ingewijd
 • Diverse Tomba di giganti
 • Prachtige natuurplekken met riviertjes
 • Natuurwandelingen
 • Strand, zee en zon

Oeroude tempels
Er leefde in een oude tijd op Sardinië een Water-volk. Het waren zij die diverse tempels creëerde waar zij de vrouwelijke energie en de natuurwezens vereerden. Zij eerden de natuurwezens omdat zij ervan uitgingen dat zonder deze natuurwezens er geen voedsel en water zou zijn om van te leven. Zonder hen was er dus voor de mens geen leven. Vandaar dat dit water-volk tempels voor de natuurwezens bouwden om hen te danken voor het schenken van voedsel en water. De vrouwen-energie werd ook door hen geëerd, omdat de vrouw het leven doorgaf. Dit werd weer uitgedrukt in de vormen die gebouwd zijn zoals de Tomba di giganti's.

Wat is een Dolmen de Janus
Domen de Janus zijn Hunebedden van stenen platen die bestaan ​​uit een hoop stenen en aarde, waaraan een stenen kamer is bevestigd. Meestal staat er voor dergelijke hunebedden een vierkante binnenplaats. Soms is zo'n hof omgeven door stenen. De dolmens waren gemaakt van enorme rotsblokken die een kamer vormden.  Van bovenaf is de kamer bedekt met een of meer platte rotsblokken. Ondanks de verschillen in vorm en grootte van hun kamers, zijn alle rotsblokjes in één opzicht identiek: ze hebben allemaal twee ingangen - de hoofdingang (in een van de zijwanden) en een andere, smallere ingang tussen de rotsblokken. Anastasia kende de Hunebedden bijzondere krachten toe. Haar verhaal, maar ook andere bijzondere mythe's worden tijdens de reis aan u doorgegeven.

Wat zijn Nuraghi's
Rond 1800 v.C. zich op heel Sardinië een cultuur ontwikkelde die de cultuur van Bonnannaro wordt genoemd.
In deze vroegste fase van de Nuraghe cultuur ontstonden de eerste bouwwerken met een simpele structuur (platformen met een doorgaande gang). Deze bouwwerken worden Protonuraghe genoemd.

De gemeenschappen kunnen worden omschreven als pastori-guerrieri (herder-krijgers), die gebruik maakten van versterkte plaatsen om hun territorium onder controle te houden. Veeteelt was dus het belangrijkste bestaansmiddel en in mindere mate de landbouw. Waterbronnen hadden een centrale plaats in het religieuze leven van de mensen. Het gebruik en de bewerking van koper, zilver en brons was bij al hen bekend. Een periode later werden de gebouwen meer verfraaid. De gebouwen werden in een spriaal-vormige wijze opgebouwd, met 3-driekhoeken en er werden vaak 4 kleinere Nuraghi's aangebouwd. Waarom deze manier van bouwen... Ook dit verhaal zal tijdens de reis worden meegegeven, maar ook de bijzondere energie van enkele Nuraghi's zal worden ervaren.

Als we onderweg zijn worden we verwend met het spectaculaire en prachtige landschap van Sardinië. Deze reis is één en al schoonheid, natuur, ontspanning en verwondering.

 

foto aan strand

Aanmelden 
Via de bovenstaande "BOEK NU" knop of klik hier. Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van uw betaling a € 527, = /p.p. op rekeningnummer: van Centrum-Nautilus t.n.v. Sardinië. Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. Hierdoor is de garantieregeling van STO Garant niet van toepassing. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads.

Belangrijke informatie
De vlucht voor deze reis kan geboekt worden nadat u van ons de bevestiging heeft ontvangen. Als u interesse heeft voor deze reis, maar het minimaal aantal deelnemers is nog niet bereikt is het raadzaam de vakantie bij ons alvast te reserveren. Zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt, sturen wij u een bericht dat u de vlucht kunt boeken.

Praktische informatie
Max. aantal 8 personen.
Voor deze rondreis geldt een minimaal aantal deelnemers van 5 personen en een maximum van 8 (incl. begeleidster). Bij 5 deelnemers gaat de reis definitief door.

Bij het boeken/reserveren van de reis kunt u kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. U deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 180,=. Mocht u na het reserveren van uw reis achteraf toch nog kiezen voor een éénpersoonskamer, dan kan het zijn dat de kosten hoger uitvallen dan € 180,=.

N.B. Als uiteindelijk blijkt dat wij u, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen.

Vervoer
Het vervoer naar bestemming is per vliegtuig en van daaruit verder met de auto/busje naar de slaaplocatie.

Covid-19
Testen of u wel of geen Corona heeft is verplicht. Wij kunnen u adviseren waar u dit kunt doen en wat de kosten zijn. Hoe de regels rondom vaccinatie zullen zijn dat is nu nog niet precies te zeggen. Ook deze informatie zullen wij u delen zodra hier meer over bekend is.

Vlieggegevens:
We vliegen met Transavia

Sardinië Strand bij Masua

Meer algemene informatie over Sardinië
Sardinië is een Italiaans eiland in de Middellandse Zee. Het ligt pal ten zuiden van het eiland Corsica, ten westen van de laars van Italië en ten noorden van Tunesië. Met 24.090 km² is het na Sicilië het grootste eiland van de Middellandse Zee. Sardinië behoort (geologisch gezien) tot de oudste formaties van Europa. Het eiland is 600 miljoen jaar geleden gevormd. De hoofdstad van Sardinië is Cagliari, dat in het zuiden van het eiland ligt.

Andere belangrijke plaatsen op het eiland zijn Sassari, Nuoro, Olbia en Oristano en natuurlijk het bekende dorpje van tv Ollolai. Het eiland heeft een subtropisch, mediterraan klimaat. Met nog geen 1,6 miljoen inwoners is het eiland dunbevolkt. Je kunt kilometers rijden zonder een mens tegen te komen. Zo af en toe kom je een verlaten auto tegen die van een eilandbewoner blijkt te zijn die ergens middenin de bergen een stukje land heeft, waar hij zich terugtrekt en geniet van de rust en zijn oogst van olijven en druiven. Sardinië is een fantastisch eiland met schitterende witte stranden en een azuurblauwe zee met een kustlijn van ongeveer 1800 km lang.
Het is een eiland met veel contrasten. Een rit door de bergen doet je aankomen bij gezellige authentieke bergdorpjes, waar je kunt genieten van een overheerlijk glas wijn en heerlijk eten. Onderweg kun je genieten van een groen heuvelachtig landschap en de historie opsnuiven met daarbij de heerlijke geuren van tijm, venkel en mirre. In September is de gemiddelde temperatuur overdag 29 graden en zijn er ongeveer 8 zonne-uren per dag.

Overnachtingen
We overnachten op twee plaatsen in Sardinië.

Moeilijkheidsgraad
Deze spirituele reis is geschikt voor iedereen die over een gemiddelde conditie beschikt. Er wordt ook gewandeld op oneffen terreinen. Het is van belang dat u minstens minimaal anderhalf uur achter elkaar kunt wandelen. Ook is het nodig dat u over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen. Stokken zijn handig voor extra ondersteuning.

Pluspunten van deze reis
Het zal geen oppervlakkige reis over het eiland worden, maar een liefdevol begeleidende reis in contact met het hart en de ziel van een bijzonder oer-eiland.
Een reis die in het teken zal staan van opmerkelijke archeologie met een diep-spirituele laag. Contact met de natuurwezens. Beleven van de heilige vrouwelijke energieën. Aandacht voor de natuurlijke manier van bewegen, verbinden en ontdekken via echte connectie. Dit zal op een speelse open én behoedzame wijze van begeleiding plaatsvinden. Met oog voor de diepere lagen en de betekenis achter de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden.

Voor wie is deze reis geschikt
Deze reis is geschikt voor mensen die ook in de aankomende latere fases van hun leven nog verdieping willen geven. Die positief nieuwsgierig zijn. Die het onbekende willen ontdekken en de lessen er achter willen oppikken of tenminste willen bekijken.

Begeleiding
De begeleiding op deze reis wordt gedaan door Cocky van Dam. Ze heeft al vele malen het eiland bezocht en telkens weer ontdekt zij nieuwe plekken. Op deze reis zijn de krachtigste plekken geselecteerd om te ervaren. De krachtplekken hebben allen een sterke spiraliserende werking die bijdragen aan het in beweging zetten van uw innerlijke proces.

Cocky van Dam begeledit al jaren spirituele reizen naar o.a. Duitsland, Schotland, Ierland, Italië, Engeland zoals Glastonbury, Frankrijk, Spanje en Brazilië. Op elke spirituele reis stemt ze, vanuit haar connectie met deze krachtplekken, zich op de groep, de plek en u als individu af en ieder ontvangt datgene wat voor haar/hem bestemd is. Het zijn wonder-lijke reizen waar heling van lichaam, hart en ziel mag ontstaan.

Corona - reizen

Vanwege Corona is reizen niet meer zo van zelf sprekend dan men gewend was. Mits men zich aan bepaalde regels houdt, dan kan men nog reizen. In groepsverband is het nog moeilijker geworden. De regels die er nu zijn en nog op ons af gaan komen om überhaupt te mogen/kunnen reizen, daarmee kunnen wij als spirituele organisatie ons nog niet 100% verbinden. Ook is het zo dat als er tijdens de reis, die u bij een reisburo heeft geboekt, in de groep Corona uitbreekt, de reisorganisatie 100% verantwoordelijk is. Dit is in de Europese wet wettelijk vastgelegd. Dus als wij een groepsreis aanbieden en er breekt Corona uit in de groep zijn wij 100% verantwoordelijk. Er is op dit moment nog geen enkele verzekeringsmaatschappij die dekking geeft aan reisorganisaties. En wij als eenmansbedrijf kunnen dit niet dragen. Om al die reden bieden wij u nog geen spirituele reizen aan. Mocht u interesse hebben in een reis die Centrum-Nautilus aanbiedt, dan kan Cocky van Dam alleen op persoonlijke titel "ongeorganiseerd" en geheel op andere wijze u mogelijkheden aanbieden. Als u hier meer over wilt weten, kunt u haar bellen of emailen. Voor info klik hier.

Wanneer?
8-daagse reis, vertrek: zie bovenstaande informatie

Prijsinformatie
€ 1.150, = p.p. (excl. administratiekosten € 27,- p.p) bij het delen van een tweepersoonskamer.
O.v.b. is het mogelijk een 1-persoonskamer te boeken. Indien u dit wenst komt er € 180,= extra bij. 

Inbegrepen:

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijt
 • Begeleiding van groeps- en persoonlijke processen door Cocky van Dam
 • Channelingen
 • Meditaties
 • Informatie over de plekken die we bezoeken
 • Vervoer op Sardinië is met een busje/auto
 • Benzine
 • Een ontmoetingsbijeenkomst voorafgaand aan de reis indien men dit wenst

Niet inbegrepen:

 • Vliegticket
 • Eten en drinken tijdens de vlucht en op de vliegvelden
 • Lunch
 • Diner
 • Entree's
 • Persoonlijke uitgaves
 • Reis- annuleringsverzekering
 • Corona-test

 • Bovenstraat 8 / 4741 AV Hoeven
 • 06-508 24 840
 • info@centrum-nautilus.nl
 • Kvk 71667679
 • BTW nr NL001511494B04

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ

logo garant STO-reisgarantie
LOGO VVKR

Vereniging Van
Kleinschalige
Reisorganisaties

keyboard_arrow_up