De Koning der dieren is vrij

De Koning der dieren is vrij

waterval met Leeuwenkop erinDe Aarde schokt hevig en er raast een zeer zware storm over land. Na jaren lange gevangenschap trillen op eens de muren van zijn afgesloten ruimte hevig en vallen om. In deze ruimte stond zijn kooi. De kooi wordt omhoog getilt en valt met een harde klap op de grond. De deur kraakt en het slot breekt open. Hij is wat beduust, maar herstelt zich en zet onwennig zijn eerste stap buiten zijn kooi, zijn eerste stap in vrijheid.

Het lichaam van de Leeuw siddert en huivert van gevoeligheid door de harde wind en regen. Zijn ogen moeten wennen aan het felle dag licht. Jaren lang leefde de Leeuw in een opgesloten ruimte waarin zijn kooi was geplaatst. Via een kleine opening kon hij een stukje van de open lucht zien. Door deze kleine opening ademde hij en snoof de lucht  in van de wind en nu, nu staat hij buiten zijn kooi onwennig in de volle vrijheid met opgeheven kop diep de wind in te ademen om deze langzaam los te laten uit zijn longen. De levenskracht stroomt door zijn aderen, bloed en longen. De regendruppels die op zijn pels neer komen wassen zijn stoffige vieze pels. Heel zijn lichaam siddert van deze sensatie. Elke stap die hij plaats voelt onwennig, het is net of hij opnieuw moet leren lopen.

white lion

Jaren lang in zijn gevangenschap kon hij zich pas ontspannen als de nacht viel. Dan werd hij met rust gelaten door zijn belagers en kon hij zijn wonden en beschadigingen helen. In die nachten viel hij niet op en kon hij zich in de kleine ruimte veilig voelen. De kooi is heel lang zijn woonomgeving geweest. Regelmatig kon hij zijn kooi verlaten als hij zijn kunstjes ten tonele vertoonde voor het grote publiek, maar altijd in verdoofde toestand. Hij werd gemarteld, gemanipuleerd en gedrogeerd. Want het publiek werd op de mouw gespeld dat hij een gevaarlijk en onbetrouwbaar roofdier was en alles at wat los en vast zat. Daar moet je voor uitkijken. Leeuwen zijn gevaarlijk, angst aan jagend en zeer onbetrouwbaar, die moet je onderdrukken.

En zo ging de Leeuw jaren door het leven. Hij ging bijna zelf geloven dat hij een gevaarlijk en onbetrouwbare Leeuw was dat alles verscheurde wat hem passeerde. Zijn manen werden kort gehouden. Spot werd met hem gedreven en klein werd hij gehouden. Hij gedroeg zich zoals zijn martelaars en zijn omgeving hem wilde zien.

Maar diep, diep van binnen wist hij dat hij meer was dan onbetrouwbaar, angst aan jagend en een gevaarlijk roofdier. Hij richtte zich op als het donker was, keek door de kleine opening naar de Sterren en de Maan. Dit schouwspel deed hem aan zijn familie herinneren. Diep binnen in hem voelde hij zijn oerkracht, maar deze werd gezien door de mensen als gevaarlijk. Deze kracht hielp hem juist te voelen wie hij werkelijk was. ’s Avonds als niemand meer iets van hem moest kwam zijn ware aard naar buiten, diep uit zijn lichaam brulde hij zijn Oerkracht naar buiten over de Aarde. Het donker in en opgericht naar de Sterren en de Maan.

Nu staat hij vrij buiten zijn kooi en herinneringen komen langs in wat hij heeft ervaren en ondergaan in gevangenschap. Het is onwennig om vrij buiten te lopen, want in zijn fysieke lichaam en geest zijn de littekens te zien en te voelen. Zijn botten zijn stijf, zijn lichaam is zwak, maar zijn kop staat krachtig en fier op zijn lichaam.

Instinctief weet hij dat het rustig aan dient te doen, dat valt niet mee want zijn oerinstinct draagt hij diep in zich en reageert intuitiëf. Toch zal het anders gaan want zijn lichaam geeft dit aan.

witte leeuw liggend 1De omgeving is hem onbekend, dit is niet zijn vertrouwde geboorte land. Hij is vrij gekomen in een omgeving met snelle bewegingen, veel lawaai en vele “dier” soorten die hij niet kent. Rustig loopt hij op de plek waar hij jarenlang in gevangenschap leefde en realiseert zich dat hij vrij in en uit zijn kooi kan stappen. Vele jaren heeft hij dit diep gewenst en nu is het zover. Zijn gewoontes kan hij niet op de oude manier inzetten, want die zijn in deze omgeving niet van toepassing. Hij dient zich anders voort te bewegen, maar tegelijkertijd zijn oerkracht niet te verlochenen. Rustig en met zelfvertrouwen voortbewegen, dat is wat zijn lichaam laat ervaren. Geen grote sprongen en wegrennen, dat roept chaos en verwarring in hem op maar ook direct in zijn omgeving.

De omgeving neemt hem waar. Zolang hij rond zijn kooi loopt dreigt er voor hen geen gevaar. Dit is wat zij denken te weten, een Leeuw is gevaarlijk en onbetrouwbaar, omdat dat hen was vertelt en geleerd. Een Leeuw is een gevaarlijk dier wat zijn prooi dood als men dichter bij komt. Hij dood voor de lol om zijn kracht en macht te laten zien. Aangezien dit een Leeuw is die nu vrij rond loopt, gaan alle toeters en bellen af in zijn nabije omgeving.

De Leeuw schrikt, maar begrijpt alle ophef wel, maar kan het hen ook nog niet direct duidelijk maken dat het hen aangepraat is. Ze luisteren niet want ze gaan direct over in paniek en chaos als de Leeuw dichter bij wil komen. De Leeuw kan niets anders doen dan rustig te blijven in deze chaos en op krachten komen.

De avond valt in en de Leeuw slaapt voor het eerst na een hele lange tijd weer vrij onder de blote Sterren hemel. De dieren en mensen zijn gaan slapen en de Leeuw kan zich in alle vrijheid verplaatsen onder de Sterren hemel en de Maan. Hij kent de Sterren en de Maan als geen ander. De Sterren deelde hem elke avond verhalen over zijn roots. Over de tradities in zijn familie en over zijn geboorte land. De Maan straalt op zijn wonden en raakte zijn fysieke en ook zijn innerlijke lichaam aan en heelt deze door haar onvoorwaardelijke liefde. De verhalen die hij hoorde via de Sterren en de Maan hielde zijn herinneringen met Thuis in leven. Dit voeden zijn kracht en doorzettingsvermogen om vol te houden naar dat ene moment dat hem vandaag is overkomen: “Vrijheid”.

Hij weet van binnen dat deze vrijheid met rust,  zachtheid en vertrouwen dient te gebeuren. Snelheid brengt chaos en angst voort en door de onwetendheid van zijn omgeving zal hij hen voorzichtig moeten benaderen. Vertrouwen en ruimte is voor de Leeuw en zijn omgeving essentieel. Want beide moeten wennen aan de nieuwe situatie.
De Leeuw moet weer wennen dat hij zich vrij kan bewegen en de omgeving dat de Leeuw zich vrij onder hen zal bewegen.

leeuwDe Leeuw zal, na zijn lange gevangenschap, eindelijk zijn ware gezicht en kracht kunnen laten zien, stapje voor stapje zal de omgeving hiermee kennis gaan maken. Maar eerst dient hij zijn wonden te helen om voldoende op krachten te komen, voordat hij volledig kan genieten van zijn leven in Vrijheid. Want voor hem zal het anders gaan, dat weet hij, want waar hij nu is, is niet meer zijn vertrouwde omgeving waar hij ooit is geboren. Hij kan niet meer uit oude gewoontes handelen en zijn voeding te pas en te onpas tot zich nemen. Hij zal vanuit zijn innerlijke oerkracht en weten, dienen te handelen en de omgeving heeft tijd nodig hier aan te wennen dat de Leeuw niet uit is op macht en vernietiging. Voor zijn omgeving is het, het her-ontdekken van zijn Kracht. De omgeving kende en ervaarde lang dat de oude manier van kracht, onderdrukking was. Vanaf nu gaat men her-ervaren en weer weten wat pure kracht is. Pure kracht is Levenskracht en geen afgedwongen onderdrukte Macht.


De tijd is aangebroken om Pure Levenskracht weer te her-ervaren.

Warme harte groet,
Cocky van Dam

Het verhaal over De Koning der Dieren, De Leeuw, heb ik geschreven in Juni 2012.
De energiekracht van de Leeuw heb ik intens ervaren in Ethopie 2011 (zie de eerste foto). Bovenstaand verhaal kwam tot mij na de venus transit op 6 juni 2012. Ik was daar op een reis in Israël met een groep van Ton van der Kroon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1000 Resterende tekens


  • Bovenstraat 8 / 4741 AV Hoeven
  • 06-508 24 840
  • info@centrum-nautilus.nl
  • Kvk 71667679
  • BTW nr NL001511494B04

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ

logo garant STO-reisgarantie
LOGO VVKR

Vereniging Van
Kleinschalige
Reisorganisaties

keyboard_arrow_up