Lezingen van Joris Vincken

jorisJoris Vincken is schrijver, dichter, spreker, muzikant en inspirator. Jarenlang werkte hij als succesvol muziekschrijver en producent. Gouden platen en hits brachten niet de levensrijkdom die hij zocht. Hij verruilde opnamestudio’s voor meditatie en gebed in een spirituele gemeenschap. Daar ontdekte hij hoezeer zelfs de weg naar binnen nog steeds weg is van dit moment. Hij had niets meer dan prachtige illusies gevonden en voelde zich alleen en verloren. Een diepe depressie volgde… tot de dag dat niets veranderde.

Niets veranderde en toch zou niets ooit meer hetzelfde zijn. Sinds dat moment is er geen zoektocht meer. Wat hij werkelijk zocht was de intieme eenheid met de zoeker, met dat was hij altijd al was. Sinds die dag heeft zijn hart geen haast meer.

Korte inhoud van het boek "Mijn hart heeft geen haast"'.

Er is niets mis met ons, al horen we doorlopend iets anders. Misschien denk je nog zoveel te moeten leren, ontwikkelen of overwinnen. Nog zekerder, liefdevoller en krachtiger te kunnen worden. Joris prikt door die illusie heen. Geen haar zit op de verkeerde plek, geen gedachte zonder reden. Je bent perfect, precies zoals je nu bent.

In gedichten en persoonlijke ervaringen spreekt hij over de diepe rijkdom van het leven. Openlijk verstopt in dit moment, precies waar we nu zijn, is het leven oneindig. Wie jij nu bent is adembenemend. Joris spreekt en schrijft voorbij dualiteit, als een ode aan het leven, een herinnering aan wie we zijn.

Net als in zijn boek ‘Mijn hart heeft geen haast’, is een lezing met Joris vooral een onderzoek naar de intimiteit en liefde van dit moment. Hij spreekt over zijn persoonlijke ontmoeting met het leven. Daarna is er ruimte voor vragen, waar een breed scala aan onderwerpen aan bod komt. Een gezamenlijke zoektocht naar vrijheid, midden in alle uitdagingen van elke dag.

Data: Zaterdagmiddag op 26 Januari
Aanvang: 14.00 uur - 16.30 uur. Men kan vanaf 13.30 uur binnenkomen.
Kosten: € 15,= als men vooraf het geld overmaakt en € 17,50 aan de deur  incl. koffie en thee
 
Zijn 2e lezing zal plaats vinden op Zaterdagmiddag 2 Maart 2019
Minimaal aantal deelnemers: 5 pers.
Maximaal aantal deelnemers: 35 pers.
 
Locatie: Centrum-Nautilus, Bovenstraat 8, 4741 AV Hoeven
 
De deelname is pas definitief na inschrijving t.n.v. "Lezing Joris Vincken en de betreffende datum" en onze bevestiging.
 

 

boekboek2