Blog

Lemurië

Lemurië en het nieuwe bewustzijn

Onderstaande tekst wordt tijdens de Lemurische Energetische Blauwdruk Workshop vorm gegeven.

plattegrond Lemuria

De kaart van Lemurië in een latere periode, nadat het zijn grootste omvang had bereikt, volgens William Scott-Elliot uit 1896.

De legende van Lemurië is een van de oudste verloren gegane beschavingen die bestonden vóór de tijd van Atlantis. Er wordt aangenomen dat het grotendeels in de zuidelijke Stille Oceaan lag, tussen Noord-Amerika en Azië/Australië. Lemuria wordt soms ook Mu genoemd, of het moederland (van Mu). Op het hoogtepunt van zijn beschaving waren de Lemurische mensen zeer geëvolueerd en erg spiritueel. Hoewel concreet fysiek

Lees meer ...

Christus Bewustzijn

Christus Bewustzijn

9a foto christus bewustzijn

Wat is Christus bewustzijn?
''Het is de goddelijke rol van de mens om de Christus te worden en op aarde de verlichtende uitstraling van Gods geest in stand te houden. Het Christus bewustzijn is het bewustzijn van ons Ware zelf, gemanifesteerd op het punt van contact tussen onze ziel en de levende Geest. Het is onze bestemming om het niveau van Christus bewustzijn te bereiken en ons bewust te zijn van het zelf als God.'' Het Christus bewustzijn staat voor mij ook voor de verbinding met het Kristallijne licht.

Michel zwaard en Kristallen

Het Kosmische Christus bewustzijn
Het Kosmische Christus bewustzijn is

Lees meer ...

Pachamama

 

 
Eind 2015 was ik in Peru en op deze reis diverse mooie ervaringen beleefd met Pachamama. Graag deel ik wat Pachamama voor mij vertegenwoordigd. Bijgaande enkele foto's die ik op deze reis heb genomen.
 
💚PACHAMAMA💚
 
 
Het verbaasde mij dat waar ik ook naar toe afreisde in de wereld, mensen weten wie ‘Pachamama’ is! Ze kennen het woord, maar namen als Gaia en Moeder Aarde zijn meer bekend in de westerse taal.
Maar Pachamama komt uit een zeldzame taal! Het is Qechua, de taal die wordt gesproken door de oude inheemse Q'eros die hoog in het
Lees meer ...

Vervolg op de Alchemistische Verrassingsreis

Onderstaande blog is tot stand gekomen n.a.v. de Alchemistische Verrassingsreis, de connectie met een Kristallen Schedel die ik hoed en informatie die ik gevonden heb op internet. Het blog verhaal heeft zich vanuit die route aangediend. Het kan heel goed zijn dat men dit een te ver gezocht verhaal vindt en dat is helemaal oké. Onderstaande blog hoeft niet voor uw waarheid te staan. Lees het als t.k.n. en met een open mind, als u het wilt lezen. Alvast hartelijk dank voor uw tijd en aandacht.

Vervolg:
Nadat ik thuisgekomen was van de Alchemistische Verrassingsreis heb ik een aanvullende beleving

Lees meer ...

De Wereld van de Magische Wezens

kind en magie

Als kind las ik graag verhaaltjes over: feeën, elfjes en alle magische wezens die u maar kunt bedenken, maar nu ik volwassen ben verwacht de buitenwereld dat ik die wereld meer moet beschouwen als fantasie dan dat het echt bestaat. Juist is het de magische wereld die mij dichter en dichter bij mijn eigen ware zelf kan brengen. Dit is ook tijdens de Merlijn workshops altijd heel voelbaar. Het haalt mij uit mijn hoofd en nodigt mij uit naar mijn hart. Het is een fantastische wereld om juist mijn spirituele processen mee te doorgronden. Deze magische wezens helpen ons op

Lees meer ...

O-wat-een-Spel

Afgelopen week ondernam ik met enkele dames een Verrassingsreis met als thema Alchemie, van Lood naar Goud.

Vanaf dag één ontvingen we al hints op onze Alchemistische reis. De eerste plek die wij gezamenlijk bezochten was in Bolsward (Bol-sward). De reis duurde 7-dagen met de 7-transformaties van de Alchemie. We hebben diverse plekken in Nederland bezocht, mocht je meer willen weten waar we zijn geweest dan is dit te vinden op mijn reisblog.

Alchemist shutterstock


De laatste locatie, waar we 3 nachten verbleven, was in het dorpje Ospel (O-spel) te Noord-Limburg. Op de laatste avond (zaterdagavond) hebben we een spel gezien

Lees meer ...

Intuïtieve ontwikkelingsreis

Geboorte spiraal

Intuïtieve ontwikkelingsreis

In 1997 ondernam ik mijn allereerste "intuïtieve reis". De “intuïtieve reis” die ik ondernam was een Reiki cursus. Ik had werkelijk geen idee wat ik kon verwachten. Nadat ik mijn eerste initiatie had ontvangen, gloeide mijn handen als kool en begon ik enorm veel te dromen. Ook kwamen herinneringen terug van mijn verleden die ik had weggestopt omdat deze nogal heftig waren. Ondanks mijn herinneringen die terugkwamen heb ik na deze eerste Reiki cursus enkele maanden later deel 2 en een jaar later deel 3, de masterclass, gedaan. Ik was toen opdat moment Reiki-master. De energie stroming was
Lees meer ...

Ho'oponopono

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mijn ervaring met het Ho'oponopono gebed

In 2009 hoorde ik voor het eerst over het Ho’oponopono gebed. Een dierbare vriendin, die al vele jaren in Hawaï komt, sprak het gebed uit en mijn hele fysieke lichaam reageerde hierop.

Mijn nieuwsgierigheid werd getrikkerd en ik ging op “avontuur”. Op internet en in vele boeken is omschreven waarom dit gebed zo krachtig is. Zelf heb ik ook de eenvoud en de onvoorwaardelijke liefde, die in deze vorm wordt uitgesproken, als zeer intens en vrij ervaren.

Toen ik, samen met 3 vriendinnen, Hawaï in 2012 bezocht, kwamen we, via een van deze vriendinnen,

Lees meer ...

Het spiraal

Het spiraal

Inzichten die ik ervaarde over het symbool "spiraal".

Het spiraal (ook verbonden met de cirkel) is waarschijnlijk het oudste symbool van de menselijke spiritualiteit. Zelfs in het woord “spiritualiteit” zit het woord “spiraal”. Op elk continent werd het spiraal al duizenden jaren geleden in rotsen getekend. Het symbool stond toendertijd voor de zon. De zon maakt elke drie maanden een spiraalvormige baan. Dit doet mij linken naar onze eigen zonnevlecht, 3e chakra, die als een navelstreng (DNA-streng) verbinding heeft met de Moeder vanuit de Baar-moeder.
Ook in het heden is het spiraal nog steeds belangrijk. Dit symbool staat voor

Lees meer ...

De Koning der dieren is vrij

De Koning der dieren is vrij

waterval met Leeuwenkop erinDe Aarde schokt hevig en er raast een zeer zware storm over land. Na jaren lange gevangenschap trillen op eens de muren van zijn afgesloten ruimte hevig en vallen om. In deze ruimte stond zijn kooi. De kooi wordt omhoog getilt en valt met een harde klap op de grond. De deur kraakt en het slot breekt open. Hij is wat beduust, maar herstelt zich en zet onwennig zijn eerste stap buiten zijn kooi, zijn eerste stap in vrijheid.

Het lichaam van de Leeuw siddert en huivert van gevoeligheid door de harde wind en

Lees meer ...

Connectie met de Hathor’s

Connectie met de Hathor’s

Hathor 1 klAl meer dan 10 jaar werk ik samen met de Hathor’s. Dit is in 2007 door Tom Kenyon in Amsterdam toen geheractiveerd. Ik weet nog dat ik mee ging met een vriend naar een Kerk in Amsterdam. Na een introductie van Tom Kenyon begon hij de klanken door te geven van de Hathor’s, op dat moment sloegen (bijna) de stoppen bij mij door. De klanken kwamen zo intens binnen dat ik het gevoel had van mijn stoel te worden geblazen. Ik herkende zo intens de klanken, dat ik spontaan mee begon te klanken. Totaal onverwachts gebeurde

Lees meer ...

Bob Marley / het levende verbond

Bob Marley / het levende verbond

Bob marley met leeuw en ethiopieAl in 08-09-2014 schreef ik voor mijzelf onderstaand verhaal op. Graag deel ik dit verhaal met jullie in deze blog.

“Onderstaand verhaal is tot op de dag van vandaag nog steeds gaande. Dit komt omdat ik nog steeds allerlei spirituele plekken bezoek. Hierdoor wordt het verhaal nog steeds verder met de eerdere beleefde verhalen verbonden. De verdieping van het Kristallijne licht gaat maar door en door en door mij heen. Het is een Never Ending Story, het Levende Verbond verbindt zich met alles wat ik heb be-leefd en be-leef en nog ga be-leven

Lees meer ...

De verhaalloze periode

2019 10 20 18.45.38

De verhaalloze periode

“Het was geen periode van doen, maar van zijn. Stapje voor stapje ontvouwde de Verhaal loze Periode zich”.
Mijn verhaalloze periode vanaf 15-11-2015 tot 08-08-2018

Op 15-11-2015 ben ik, Cocky van Dam, van de één op andere dag gestopt met de praktijk Candaluna en het reisbureau Candaluna-travel. Er waren in mijn aansluitingen allerlei verschuivingen en aanpassingen gaande. Het herpositioneren van deze aansluitingen waren in volle gang.
Omdat die bewegingen zo veel met me deed voelde ik dat ik geheel diende te stoppen met al mijn activiteiten en die beslissing viel, ook voor mij, geheel onverwachts op 15-11-2015.

Lees meer ...

Candaluna / Shekinah / ISIS / Sophia

 

Candaluna / Shekinah / ISIS / Sophia

Deze Blog gaat over de ontmoeting met de energie van Shekinah via de Kristallen Schedel Candaluna dat plaats vond in September 2009 EN de link met het “Levende Verbond” EN de beleving van de Seleniet Geode-Grot reis in September 2019.

Ik was uitgenodigd (September 2009), door Keith Campbell, om met mijn Kristallen Schedel Candaluna een aantal plaatsen te gaan bezoeken, in Schotland, die op de Rozenlijn liggen. Keith Campbell is een kenner op het gebied van de Rozenlijn. Ik wist op dat moment nog niets van zijn achtergrond af, maar had hem al wel kort

Lees meer ...

Kerstverlichting

Kerstverlichting

De lezing over De Gulden Snede op zondag 8-12-2019, vond plaats op een geheel andere wijze dan ik zelf had kunnen voorzien.

blog kerstverlichting

Ik had alle ruimte deze dag om aandacht te geven aan het plaatsen van de "kerstverlichting" in- en rondom het huis. (Wij namen dit jaar geen kerstboom, omdat onze nieuwe kat, Luna, zeer nieuwsgierig is en graag over al op klimt/springt. Vandaar dat de kerstverlichting extra aandacht kreeg in en rondom het huis).

2019 12 12 thuis

Kerstverlichting interessant woord en woordspeling daar er het woord "verlicht" in zit: Kerst verlichting. Kerst verlicht, maar dat wordt niet bij iedereen zo beleefd,

Lees meer ...

  • Bovenstraat 8 / 4741 AV Hoeven
  • 06-508 24 840
  • info@centrum-nautilus.nl
  • Kvk 71667679
  • BTW nr NL001511494B04

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ

logo garant STO-reisgarantie
LOGO VVKR

Vereniging Van
Kleinschalige
Reisorganisaties

keyboard_arrow_up